ГоловнаПолітика

Порошенко запропонував Німеччині та Франції направити своїх представників у СЦКК

"Ми запросимо до складу СЦКК наших партнерів з Нормандського формату".

Порошенко запропонував Німеччині та Франції направити своїх представників у СЦКК
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко хоче, щоб представники Німеччини та Франції увійшли в Спільний центр контролю та координації питань припинення вогню на Донбасі (СЦКК).

Про це він сказав під час зустрічі з представниками ініціативної групи "Першого грудня" та іншими авторитетними представниками української інтелігенції, повідомляється на сайті президента.

"Щодо можливості відновлення роботи СЦКК, думаю, що буде абсолютно корисно, коли ми запросимо до складу СЦКК наших партнерів з Нормандського формату - німців та французів", - сказав Порошенко.

"І довіри буде більше, і прозорості буде більше, і ефективність буде вищою", - зазначив він.

Нагадаємо, 18 грудня МЗС РФ оголосило відкликання представників Росії з СЦЦК. У відповідь Генштаб ЗСУ повідомив, що виводить представників України в центрі на підконтрольну територію. При цьому там заявили, що українська сторона в СЦЦК продовжить працювати.

20 грудня представник Росії на переговорах в Мінську повідомив, що РФ готова повернутися в СЦКК за певних умов.

Рішення про створення СЦКК було прийнято на зустрічі учасників контактної групи в Мінську 2 жовтня 2014 року. У центр входять представники України, Росії і ОБСЄ, завданням яких є координація процесів перемир'я на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram