ГоловнаПолітика

Засуджені до дев'яти років поплічники "Новороссии ТВ" підуть на обмін

Дмитро Василець і Євген Тимонін подадуть прохання про помилування.

Засуджені до дев'яти років поплічники "Новороссии ТВ" підуть на обмін

Киянин Дмитро Василець і його помічник, мешканець Бердичева Євген Тимонін, яких у вересні засудили до дев'яти років в'язниці, погодилися на включення у списки для обміну з "ДНР" і "ЛНР".

Про це у фейсбуці написав Андрій Портнов, соратник-утікач Віктора Януковича, чия команда юристів займається захистом засуджених.

За даними Портнова, Василець і Тимонін попросять у президента Петра Порошенка помилувати їх, визнають провину і відмовляться від апеляційних скарг.

Нагадаємо, Василець і Тимонін з листопада 2015 року перебували в СІЗО. Їх затримала СБУ в Києві. За даними спецслужби, вони тривалий час перебували на території "ДНР", де надавали консультації та практичну допомогу представникам телеканалу "Новороссия ТВ".

"Зокрема, вони сприяли налаштуванню прямого ефіру, трансляції новин і відеоматеріалів, допомогли організувати взаємодію між підрозділами каналу, проводили навчання осіб, які займалися монтажем матеріалів, і особисто програмували необхідне для цього обладнання і програмне забезпечення. Крім того, вони зареєстрували і налаштували трансляцію каналу "Новороссия ТВ" на популярних відеохостингах", - повідомляла спецслужба.

Пізніше виявилося, що затримані входили в громадську раду Міністерства інформаційної політики.

Останнім часом в Україні масово звільняють сепаратистів у зв'язку з майбутнім обміном на українських заручників.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram