ГоловнаПолітика

Харківський суд виніс вирок винуватцю ДТП з 6 загиблими, який після УДО знову сів за кермо п'яним

Його відправлять за ґрати ще майже на два роки.

Харківський суд виніс вирок винуватцю ДТП з 6 загиблими, який після УДО знову сів за кермо п'яним
Фото: sq.com.ua

Червонозаводський районний суд Харкова 20 грудня виніс вирок 46-річному харків'янину Андрію Полтавцю, раніше судимому за вчинення смертельної ДТП. Про це повідомила місцева прокуратура.

У травні 2008 року, керуючи в стані алкогольного сп'яніння автомобілем Mitsubishi L-200, він виїхав на трамвайну зупинку на вулиці Полтавський шлях у Харкові і збив людей, які там стояли. В результаті ДТП загинули шестеро осіб (серед них двоє дітей і вагітна жінка).

Тоді прокуратура довела в суді вину водія. Суд визнав його винним у порушенні правил безпеки дорожнього руху, що спричинило загибель кількох осіб (ч. 3 ст. 286 КК України), і призначив йому покарання, передбачене цією статтею КК України - 10 років позбавлення волі з додатковим позбавленням права керувати транспортними засобами на три роки.

У вересні 2015 року Полтавець достроково вийшов на свободу, а влітку 2017 року його знову зловили п'яним за кермом. Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за статтею 389 Кримінального кодексу (ухилення від покарання, не пов'язаного з позбавленням волі).

Червонозаводський суд визнав Полтавця винним і засудив до 1 років 9 місяців позбавлення волі з урахуванням невідбутого терміну і "закону Савченко".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram