ГоловнаПолітика

ГПУ не змогла затримати в.о. голови Фонду держмайна через втрату повноважень (оновлено)

Віталій Трубаров підписав договір про приватизацію частини будівлі Мінагрополітики на Хрещатику.

ГПУ не змогла затримати в.о. голови Фонду держмайна через втрату повноважень (оновлено)
Виталий Трубаров
Фото: 112.ua

Генеральна прокуратура в середу допитала виконувача обов'язків голови Фонду держмайна України Віталія Трубарова, але не змогла затримати його, тому що з 20 листопада втратила низку повноважень.

У січні 2013 року Трубаров, який тоді був керівником столичного відділення ФДМ, не провів передбачених заходів контролю і підписав незаконний договір про приватизацію частини будівлі Мінагрополітики на Хрещатику.

"Ще вчора його мали затримати. Але закон передбачає передачу такої справи і готової підозри в НАБУ. Що і зроблено. Оперативності й удачі колегам", - написав генпрокурор Юрій Луценко у фейсбуці.

Як уточнив Луценко, міністр агрополітики часів Януковича Микола Присяжнюк і його протеже вирішили створити пивний ресторан просто в приміщенні міністерства. Вони діяли через схему оренди з правом приватизації за умови поліпшення приміщення.

"Звичайно, ремонтні роботи були тільки на папері. І потрібні були ці папери для підписання незаконної угоди про купівлю-продаж державного приміщення приватному ТОВ", - зазначив він.

Оновлення. Згодом прес-служба Генпрокуратури повідомила, що Трубарова підозрюють за ч.2 ст.364 Кримінального кодексу України - зловживання службовим становищем для незаконної приватизації нежитлових приміщень площею 516,6 кв. м у Києві на вулиці Хрещатик, 24а.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман уже встиг прокоментувати підозру керівникові Фонду держмайна, якого він призначав менш ніж три місяці тому. "Я не бачу підстав сьогодні відстороняти його, якщо йому вручили підозру, то правоохоронні органи повинні виконати свою роботу, провести розслідування і довести в суді його провину", - цитує Гройсмана агентство "Українські новини".

Нагадаємо, 20 листопада 2017 року набули чинності Прикінцеві положення Кримінального процесуального кодексу, відповідно до яких Генеральна прокуратура втратила право порушувати розслідування.

Трубаров у 2003-2006 рр. очолював регіональне відділення ФДМ України в Донецькій області, потім працював у Донецькій облраді і районній податковій інспекції в Донецьку. У 2010-2015 рр. став спочатку заступником, потім начальником регіонального відділення ФДМ України в Києві. У 2015-2017 рр. Трубаров був помічником голови Фонду, потім головним спеціалістом відділу координації діяльності структурних підрозділів ФДМ.

Трубарова призначили виконувачем обов'язки голови Фонду держмайна України 6 вересня 2016 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram