ГоловнаПолітика

У Мінфіні назвали неконтрольованим лотерейний ринок

Законопроект міністерства не знайшов підтримки у Верховній Раді України.

У Мінфіні назвали неконтрольованим лотерейний ринок

Ринок з випуску та організації лотерей в Україні на сьогоднішній день є фактично неконтрольованим.

Про це в інтерв'ю інтернет-виданню "Апостроф" заявив заступник міністра фінансів України Сергій Марченко, на якого покладено обов'язок щодо формування державної політики у сфері випуску та проведення лотерей, а також нормативно-правове регулювання цієї сфери.

"Ситуація дуже складна. Фактично ми маємо неконтрольований ринок, я його так називаю", - зазначив заступник міністра фінансів.

Марченко також визнав, що в Україні існує ринок заборонених азартних ігор, що є для суспільства серйозною проблемою, на вирішення якої у Мінфіну не вистачає повноважень.

"Я хочу, щоб ви чітко розуміли: є певна суспільна проблема, для вирішення якої недостатньо лише повноважень Мінфіну. Суть проблеми в тому, що у нас є де-факто нелегальний ринок азартних ігор, який де-юре є незаконним, і напівлегальний ринок лотерей", - наголосив Марченко.

Марченко зазначив, що для вирішення цієї проблеми Мінфіном розроблено законопроект, який не знайшов, втім, підтримки у Верховній Раді України.

"Мова йде про урядовий проект закону України "Про детінізацію ринку азартних ігор і забезпечення доходами бюджету з метою виконання соціальних зобов'язань", який передбачає комплексне врегулювання проблеми в сфері грального бізнесу, в тому числі лотерей. Це ключовий законопроект, але він і низка альтернативних депутатських законопроектів з питань регулювання грального бізнесу і лотерей не розглядаються Верховною Радою, не розглядаються комітетами, не розглядаються спеціально створеною робочою групою з розгляду поданих законопроектів про законодавче унормування ринку азартних ігор і розробки єдиної концепції функціонування цього ринку. Тобто до цього законопроекту нікому немає діла", - зазначив Марченко.

Слід зазначити, що заступник міністра фінансів забув уточнити, що згаданий ним законопроект, згідно з висновками, опублікованими на сайті Верховної Ради, не відповідає нормам антикорупційного законодавства.

Як повідомлялося, 15 листопада, під стінами Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України пройшла друга акція "Стоп М.С.Л.", організатором якої виступив "Національний корпус, на чолі з Олексієм Свинаренком.

25 жовтня голова фракції Радикальної партії у Верховній Раді України Олег Ляшко задекларував 571 тис. гривень виграшу в Українській національній лотереї.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram