ГоловнаПолітика

Суд оштрафував власника авто на литовських номерах на 3,4 млн грн

Штраф накладено в розмірі 300% несплаченої суми митних платежів.

Суд оштрафував власника авто на литовських номерах на 3,4 млн грн
Фото: Сергей Нужненко

Суди першої та апеляційної інстанції підтримали позицію Чернігівської митниці Державної фіскальної служби України, яка притягнула до адміністративної відповідальності і наклала штраф в розмірі понад 3,38 млн грн на громадянина України, який ввіз зареєстрований у Литві автомобіль Mercedes-Benz у режимі "тимчасового ввезення" без сплати митних платежів.

Згідно з повідомленням на сайті ДФС, під час перетину кордону в пункті пропуску "Нові Яриловичі" власник автомобіля пред'явив митникам паспорт громадянина Литви, що дозволяло йому як нерезиденту ввезти авто, яке перебуває на обліку в іноземній державі, без сплати митних платежів у митному режимі "тимчасове ввезення" терміном до одного року.

Тим часом, як зазначають у повідомленні, митники встановили, що цей громадянин має громадянство і постійне місце проживання в Україні.

"Резидентам також дозволено ввозити автомобілі в режимі "тимчасового ввезення" під зобов'язання про їх зворотне вивезення, але при цьому основною вимогою є сплата всіх належних платежів: мита, ПДВ і акцизного податку", - нагадують у ДФС, додаючи, що санкції митного законодавства передбачають накладення на порушника штрафу в розмірі 300% несплаченої суми митних платежів.

У ДФС констатують значне збільшення цього року кількості порушень митних правил, пов'язаних з незаконним ввезенням і використанням на території країни транспортних засобів, зареєстрованих в іноземних державах.

Нагадаємо, раніше суд Одеси оштрафував на 3,6 млн гривень водійку Cadillac Escalade з литовськими номерами.

У вересні власники автомобілів на єврономерах підписали меморандум про взаєморозуміння з комітетом Верховної Ради.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram