ГоловнаПолітика

Правоохоронці проводять обшуки в офісах групи компаній Новинського

ДФС вбачає ознаки фіктивності в компаній групи.

Правоохоронці проводять обшуки в офісах групи компаній Новинського
Архивное фото
Фото: Макс Требухов

Правоохоронці проводять обшуки в офісах групи компаній Smart Energy.

Про це повідомив директор з корпоративних комунікацій "Смарт-Холдингу" Євген Загорулько у Фейсбуці.

"У нас в офісах Smart Energy й у квартирах менеджерів по всій Україні йде обшук. Нахабно блокується господарська діяльність компанії. Це продовження справи про так звану "фіктивність" Smart Energy - однієї з найбільших газовидобувних компаній України", - написав він.

Раніше Smart Energy заявляла про тиск на неї з боку Державної фіскальної служби. Управління фінансових розслідувань Офісу великих платників податків ДФС вбачає у компаній групи ознаки фіктивності.

"Одна з компаній Групи Smart Energy - "Укргазвидобуток" - врізана безпосередньо в харківське газове кільце. Блокування її госпдіяльності може призвести до зупинки видобутку і передачі газу, зниження тиску в системі і паралізувати місто-мільйонник на всю зиму", - додав Загорулько.

Нагадаємо, в жовтні суд Харківської області заарештував директора компанії "Укргазвидобуток" Вадима Мохова з альтернативою застави в 5 млн гривень.

У серпні Генеральна прокуратура прийшла з обшуком у центральний офіс "Смарт-Холдингу" і на належні йому суднобудівні підприємства в Херсоні та Миколаєві.

"Смарт-Холдинг" контролює бізнесмен, депутат Верховної Ради (Опозиційний блок) Вадим Новинський.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram