ГоловнаПолітика

Оборонний бюджет США передбачає істотне розширення допомоги Україні

Сума коштів на гарантування безпеки збережена на торішньому рівні в 350 млн. доларів. 

Оборонний бюджет США передбачає істотне розширення допомоги Україні
Фото: kestan.com

Схвалений проект нового оборонного бюджету США передбачає виділення 350 млн доларів Україні як допомогу на гарантування безпеки, включаючи кошти на поставки оборонного летального озброєння. Також документ передбачає реабілітацію в медичних установах Сполучених Штатів поранених українських військовослужбовців, навчання й підготовку українських медичних фахівців у цій сфері, а також посилення повітряних і військово-морських сил України.

Про це повідомляє прес-служба посольства України в США.

"Проект закону санкціонує надання нашій державі летальних озброєнь оборонного характеру. До нього також включені нові положення, що дозволяють використання коштів оборонного бюджету США на потреби реабілітації в медичних установах Сполучених Штатів поранених українських військовослужбовців, навчання й підготовку українських медичних фахівців у цій сфері, а також для посилення спроможності повітряних і військово-морських сил нашої держави", - йдеться в повідомленні.

Наголошується, що вперше на законодавчому рівні у Вашингтоні пропонують надати Україні такі оборонні засоби як радіолокаційні засоби протиповітряної оборони та спостереження за надводною ситуацією; військово-морські протимінні засоби; кораблі прибережної дії та берегової охорони.

Законопроект має бути проголосований Сенатом і Палатою представників перед подачею на підпис президенту США.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram