ГоловнаПолітика

"Народний фронт" вимагає прийняти законопроект про реінтеграцію Донбасу і визнання Росії агресором, - Бурбак

На вимогу фракції із законопроекту було вилучено згадки про Мінські домовленості.

"Народний фронт" вимагає прийняти законопроект про реінтеграцію Донбасу і визнання Росії агресором, - Бурбак
Фото: РБК

Фракція "Народний фронт" вимагає негайного розгляду у другому читанні законопроекту про відновлення територіальної цілісності України (№7163). Про це під час Погоджувальної ради заявив керівник фракції Максим Бурбак.

"Минув місяць з моменту ухвалення в першому читанні законопроекту №7163 про відновлення територіальної цілісності України. Це досить часу, щоб доопрацювати його з урахуванням всіх поправок. "Народний фронт" вважає, що цей законопроект необхідно терміново виносити в зал для обговорення і остаточного прийняття", - підкреслив він.

Бурбак також зазначив, що очолювана ним фракція не дозволить зволікати з розглядом законопроекту. Він також підкреслив, що саме на вимогу фракції із законопроекту було вилучено згадки про Мінські домовленості.

"Легалізації Мінських домовленостей в українському законодавстві не буде", - зазначив народний депутат.

"Позиція "Народного фронту" послідовна і зрозуміла. Ми однозначно за визнання Росії агресором, закріплення за Кримом і ОРДЛО статусу тимчасово окупованих територій, а також за покладання повної відповідальності на Росію за все, що відбувається на окупованих територіях. Така позиція України абсолютно відповідає міжнародному праву і здоровому глузду", - підкреслив керівник фракції.

Максим Бурбак зазначив також, що "Народний фронт" наполягає на введенні візового режиму з Росією: "Це важлива політична передумова продовження і розширення санкцій проти Росії".

Народний депутат також зазначив, що прийняття законопроекту і визначення правового статусу бойових дій на Донбасі сприятиме правомірному розгляду судових справ.

Керівник фракції нагадав, що сьогодні в суді проходить розгляд справи українського прикордонника Колмогорова. "Ми повинні бути пильними в таких судових процесах. Судилище над нашими військовими деморалізує українську армію і суспільство в цілому", - сказав він.

"Багато воїнів АТО, які зараз під слідством, є жертвами невизначеного правового статусу цієї оборонної війни. Ми вважаємо, що системним рішенням стане прийняття в цілому законопроекту №7163. І вимагаємо його негайного розгляду у другому читанні", - підкреслив Максим Бурбак.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram