ГоловнаПолітика

Вертолітний майданчик Януковича виявився не підконтрольним державі

Держпідприємство поки що не змогло зайти в "Парковий".

Вертолітний майданчик Януковича виявився не підконтрольним державі
Фото: radiosvoboda.org

Конгресно-виставковий центр "Парковий" разом із вертолітним майданчиком у центрі Києва поки не перейшов під контроль держави, хоча відповідне рішення суду було винесено три місяці тому.

Про це йдеться в сюжеті програми "Схеми".

За даними реєстру прав на нерухоме майно, будівля "Паркового" перебуває у власності приватної фірми "Амадеус Ко". Будівля під арештом з 2015 року - це означає, що відтоді власник не мав можливості його продати, але міг ним користуватися.

Влітку 2017 року апеляційний суд Києва заборонив "Амадеус Ко" не тільки відчужувати, а й користуватися і розпоряджатися майном комплексу. Незважаючи на це, в компанії визнають: "Амадеус Ко" досі продовжує збирати гроші з орендарів і платить охоронцям і прибиральникам. Право оперативного управління для організації охорони, відповідального зберігання, проведення поточних ремонтів, обслуговування і підтримки майна в належному стані суд передав держпідприємству "Фінансування інфраструктурних проектів".

Однак державне підприємство так і не почало управляти майном "Амадеус".

"Ми ще не були на цьому об'єкті. Наскільки там складна процедура передачі, ми не розуміємо. Поки ми брали його як речовий доказ, згідно з протоколом прокуратури міста Києва. Оскільки ми повинні здійснювати якісь управлінські функції, розмежовувати бухгалтерію і т. д., ми двічі вже звернулися в прокуратуру з проханням забезпечити нам доступ до об'єкта. Я так розумію, прокуратура повинна також звернутися до суду, отримати відповідні рішення, щоб можна було вже зайти", - повідомив керівник ДП "Фінансування інфраструктурних проектів" Руслан Сіробаба.

Нагадаємо, представники "Національного корпусу", "Свободи" і "Правого сектору" 16 жовтня зайняли приміщення вертолітного майданчика екс-президента Віктора Януковича на Парковій дорозі в Києві з вимогою його націоналізації.

У ГПУ після цього заявили, що будівля за рішенням суду перебуває на збереженні держпідприємства "Фінансування інфраструктурних проектів".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram