ГоловнаПолітика

На посаду президента ПАРЄ претендують кандидати з Кіпру та Литви

Нового голову виберуть 9 жовтня.

На посаду президента ПАРЄ претендують кандидати з Кіпру та Литви
Фото: facebook.com/georgiylogvinskiy

Після вчорашньої відставки Педро Аграмунта з посади голови Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) Асамблеї було запропоновано дві кандидатури на посаду президента: Стелла Кіріакідес (Кіпр) і Емануеліс Зінгеріс (Литва).

Як наголошено на сайті ПАРЄ, голову Асамблеї оберуть таємним голосуванням на відкритті сесії ПАРЄ в Страсбурзі в понеділок, 9 жовтня.

"Обраний так президент залишається на своїй посаді до відкриття наступної чергової сесії (Страсбург, 22-26 січня 2018 року)", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, президент ПАРЄ Педро Аграмунт, який цього року літав у Сирію до Ассада російським урядовим літаком, напередодні добровільно подав у відставку. Він залишиться в ПАРЄ як член іспанської делегації.

У квітні після поїздки Аграмунта в Сирію разом з делегацією російських парламентаріїв була досягнута домовленість про його відставку. Однак ця домовленість не була дотримана. Голова асамблеї не оголосив про дату своєї відставки, а лише висловив готовність піти з посади, а 29 травня приїхав у Прагу для головування на засіданні Бюро ПАРЄ.

26 червня група Європейської народної партії в Парламентській асамблеї Ради Європи, яку представляє Аграмунт, оголосила йому недовіру. Наступного дня Парламентська асамблея Ради Європи внесла у свій регламент процедуру імпічменту президента, що відкрило можливість для відставки Аграмунта.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram