ГоловнаПолітика

Двоє суддів запропонували Холодницькому $300 тис. хабара

Їх затримали після передачі першого "траншу".

Голова Кіровського районного суду Дніпра і суддя цього суду запропонували керівнику Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назару Холодницькому 300 тисяч доларів за закриття кримінального провадження щодо цього судді.

Як повідомляє прес-служба Генпрокуратури, суддів затримали після передачі першої частини неправомірної вигоди в розмірі 50 тис. доларів.

Фото: facebook.com/LarysaSargan

"На особливу увагу заслуговує той факт, що служитель «феміди», перебуваючи під слідством, вчинила новий кримінальний злочин, незважаючи на те, що стосовно неї судом застосовано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту з носінням електронного засобу контролю і забороною відлучатися з населеного пункту, в якому вона проживає", - наголошується в повідомленні.

Судді затримані Генеральною прокуратурою і Службою безпеки України, їм інкримінують ч.4 ст.369 Кримінального кодексу - пропозиція хабара.

Голова Кіровського районного суду Дніпра - Геннадій Підберезний. Іншою суддею може бути Наталія Овчаренко, яка перебувала під цілодобовим домашнім арештом за підозрою у вимаганні хабара. Холодницький як голова САП був причетний до її затримання. 22 серпня Вища рада правосуддя звільнила Овчаренко з посади судді за порушення присяги.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram