ГоловнаПолітика

Суд над Януковичем продовжиться 27 вересня

Прокурори готові працювати кожен день, а адвокат вимагає три місяці на вивчення справи.

Суд над Януковичем продовжиться 27 вересня
Фото: Макс Требухов

Оболонський районний суд Києва продовжить розглядати справу про державну зраду колишнього президента Віктора Януковича через тиждень - 27 вересня о 10:00.

Про це оголосив головуючий в колегії суддя Владислав Дев'ятко.

На засіданні 21 вересня прокуратурі вдалося представити перший том своїх доказів. "Нам вдалося дослідити один том своїх доказів, але на цьому довелося закінчити. Суд переніс засідання на наступну, це 27 вересня 2017 року», - заявив після засідання прокурор Руслан Кравченко.

Він додав, що звинувачення готове розглядати справу Януковича в щоденному режимі, але цьому перешкоджає захист.

Державний адвокат колишнього президента Віктора Януковича Максим Герасько своєю чергою знову зажадав дати йому більше часу на ознайомлення з матеріалами справи.

"Я наголошував на першому судовому засіданні і наголошую зараз - тільки за три місяці можливо ознайомитися з усіма матеріалами справи і тоді не буде порушено право на захист", - сказав він.

Нагадаємо, що Януковичу інкримінують те, що 1 березня 2014 р., перебуваючи на території РФ, він зробив держзраду, звернувшись з письмовою заявою до президента РФ з проханням використовувати російські війська на території України. Згодом це призвело до втрати Україною Криму та об'єктів держвласності на суму понад 1,080 трлн гривень.

Колишній президент звинувачується в зраді (ч. 1 ст. 111 КК), пособництві в сепаратизмі (ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 КК) і пособництві у веденні агресивної війни (ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 437 КК).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram