ГоловнаПолітика

Проти фанатів "Карпат" порушили дві справи за заворушення в Івано-Франківську

У масовій бійці постраждали троє поліцейських.

Проти фанатів "Карпат" порушили дві справи за заворушення в Івано-Франківську
Фото: kurs.if.ua

Головне управління Національної поліції в Івано-Франківській області відкрило два кримінальні провадження за фактом заворушень, влаштованих в Івано-Франківську фанатами львівських "Карпат".

20 вересня їхня команда сенсаційно поступилася друголіговому "Прикарпаттю" в Кубку України з рахунком 1:2.

Ще під час матчу, коли "Прикарпаття" забило два голи, розлючені ультрас почали хуліганити, кидати фаєри. На 66-й хвилині арбітр був змушений зупинити гру.

Пізніше матч продовжили, але "Карпати" не змогли відігратися.

"Наприкінці гри фани почали сходити з трибун, подолавши огорожу вийшли на поле і, застосовуючи піротехнічну продукцію, кидали камінням у правоохоронців, силою намагаючись прорвати «кордон». Завдяки злагодженим діям правопорушення припинено. В результаті правопорушники завдали трьом працівникам поліції тілесні ушкодження. Інших звернень про постраждалих у поліцію не надходило", - йдеться в заяві поліції.

Прес-секретар патрульної поліції Микола Гурак, своєю чергою, у коментарі місцевому виданню "Курс" розповів, що під час цих подій було затримано шістьох фанатів. На них склали адміністративні протоколи і відпустили.

За фактами правопорушень відкрито два кримінальні провадження: за ч. 3 ст. 296 КК (хуліганство) і ч. 2 ст. 345 КК (насильство стосовно співробітників правоохоронних органів).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram