ГоловнаПолітика

Організаторів "акції незадоволених поляків" на трасі Львів - Рава-Руська відправили під суд

Їм загрожує до 10 років за сепаратизм.

Організаторів "акції незадоволених поляків" на трасі Львів - Рава-Руська відправили під суд
Фото: varta1.com.ua

Двох організаторів "акції незадоволених поляків", яка пройшла на трасі Львів - Рава-Руська 29 березня 2017 року, відправили під суд.

Про це повідомляють на сайті прокуратури Львівської області, яка здійснювала процесуальне керівництво у кримінальному провадженні.

За версією слідства, злочинці під виглядом представників польської меншини закликали до розпалювання міжнаціональної ворожнечі між українцями і поляками. Їм також закидають спроби створити атмосферу невдоволення перебуванням адміністративно-територіальних одиниць Львівської області в складі України з метою спонукати представників Республіки Польща до анексії регіону.

Дії обвинувачених кваліфіковані за ч. 2. ст. 110 (посягання на територіальну цілісність України) і ст. 293 (групове порушення громадського порядку) КК України, а одного з обвинувачених - ще й за ч. 2 ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) КК України.

Їм загрожує до 10 років позбавлення волі з конфіскацією. Обвинувальний акт буде розглядати Жовківський райсуд Львівської області.

Нагадаємо, вранці 29 березня приблизно сто осіб намагалися перекрити рух автотранспорту на трасі "Львів - Рава-Руська". Акція мала тривати до 22:00, її учасники були орієнтовані на активний опір правоохоронцям.

Залучені за 150-200 гривень учасники провокації, серед яких був тільки один етнічний поляк, палили шини і тримали в руках виготовлені заздалегідь транспаранти з гаслами "Волинь у серцях" і "Польща вас пам'ятає".

Серед учасників провокації - особи без постійного місця проживання та 22 неповнолітніх. Серед організаторів - уродженець Луганської області та жителька Львова, яка стоїть на обліку в психдиспансері.

Замовником акції СБУ назвала лідера радикальної громадської організації "Наждак" Миколу Дульського, який переховується на території РФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram