ГоловнаСуспільствоЖиття

СБУ запобігла спробі провести фейкову акцію "матерів учасників АТО" в Києві

Для "масовки" організатори найняли близько 250 пенсіонерів та студентів.

СБУ запобігла спробі провести фейкову акцію "матерів учасників АТО" в Києві

Співробітники Служби безпеки і Національної поліції запобігли в Києві спробі проведення антиукраїнської акції, організованої на замовлення Кремля.

Про це повідомляється на сайті СБУ.

"Правоохоронці встановили, що російські спецслужби запланували проведення фейкової акції протесту від імені так званих «Зборів матерів учасників АТО». Псевдозахід ініціювали і профінансували підконтрольні спецслужбам РФ особи, які переховуються від українського правосуддя на території Росії", - йдеться в повідомленні.

Співробітники СБУ задокументували, що для "масовки" організатори найняли за 150 гривень близько 250 пенсіонерів та студентів, які повинні імітувати роль родичів учасників антитерористичної операції.

"За задумом кремлівських кураторів, «збори» повинні були створити основу для проведення масових акцій протесту і дестабілізації ситуації в нашій державі. При цьому жодного члена сім'ї учасників АТО серед «протестувальників» не було", - зазначили у спецслужбі.

Нагадаємо, раніше СБУ повідомила, що 6 вересня у Львові намагалися провести оплачену Росією акцію "матерів учасників АТО".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram