ГоловнаСуспільствоЖиття

МЗС вимагає від Росії допустити до Павла Гриба українських лікарів

Україна закликала міжнародне співтовариство засудити жорстоке поводження із затриманим.

МЗС вимагає від Росії допустити до Павла Гриба українських лікарів
Фото: facebook.com/Ігор Гриб

Міністерство закордонних справ України вимагає від російської сторони негайно дозволити українським лікарям провести обстеження українця Павла Гриба, який утримується в Краснодарі.

Про це йдеться в заяві на сайті МЗС.

"11 вересня Європейський суд з прав людини дав РФ термін до 25 вересня повідомити суду про актуальний стан здоров'я П.Гриба і про рекомендовані йому лікарські препарати. З огляду на критичний стан здоров'я П.Гриба, Міністерство вимагає від російської сторони невідкладно надати можливість провести обстеження затриманого українськими лікарями, які готові терміново прибути до місця його утримання", - йдеться в повідомленні.

У відомстві обурені недопуском до затриманого українських лікарів, незважаючи на численні звернення.

"Закликаємо міжнародне співтовариство засудити жорстоке поводження російської сторони з незаконно затриманим громадянином України П.Грибом і посилити політичний та дипломатичний тиск на Російську Федерацію для його звільнення", - йдеться в коментарі.

Нагадаємо, про зникнення Павла Гриба в кінці серпня повідомив його батько - колишній прикордонник, військовий капелан Ігор Гриб. За його словами, 24 серпня, в День Незалежності України, його син виїхав до білоруського Гомеля, де повинен був зустрітися з дівчиною з Росії, з якою познайомився в соціальних мережах. Однак після перетину кордону Білорусі молода людина пропала. Прокуратура Чернігівської області після пропажі Гриба порушила кримінальну справу за статтею "Умисне вбивство".

Батько хлопця вирушив до Білорусі на його пошуки. У місцевій поліції батькові повідомили, що Павло Гриб перебуває в розшуку за статтею "Терористичний акт", а ініціатором розшуку є управління ФСБ Росії у Краснодарському краю в місті Сочі. Пізніше стало відомо, що Павла Гриба заарештували в Краснодарі до 17 жовтня.

Родичі вимагають забезпечити доступ затриманого до медичного обслуговування, оскільки у нього проблеми з кровообігом через синдром портальної гіпертензії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram