ГоловнаПолітика

Фігуранта "справи кримських диверсантів" Захтея посадили в карцер

"Його посадили за порушення режиму: то він не те сказав, то не так став до стіни". 

Фігуранта "справи кримських диверсантів" Захтея посадили в карцер
Фото: ФСБ РФ

Фігуранта "справи кримських диверсантів" Андрія Захтея на дві доби посадили в карцер за порушення режиму перебування в СІЗО. Про це виданню "Крим.Реалії"  повідомила дружина Захтея Оксана.

"Його посадили за порушення режиму: то він не те сказав, то не так став до стіни. Днями йому принесли повідомлення, що садять на дві доби в карцер, він підписав і вчора ввечері (16 вересня) його забрали", - розповіла Оксана Захтей.

Вона також повідомила, що остаточний вирок чоловікові очікується наприкінці жовтня - початку листопада.

Захтею висунуто звинувачення в підготовці диверсії (стаття 30 і пункт "а" частини 2 статті 281 КК РФ). Його затримали вночі з 6 на 7 серпня 2016 року в районі села Суворове в Криму. За версією слідства, він очікував у автомобілі спільників - диверсійну групу Головного управління розвідки України, яка готувала вибухи на півострові.

Захтей казав, що мав просто забрати клієнтів і не знав про їхню діяльність. За словами Захтея, до нього в автомобіль увірвалися співробітники ФСБ, з якими той поїхав до місця призначення. Там почалася перестрілка російських силовиків з імовірними "кримськими диверсантами", внаслідок якої загинули підполковник ФСБ Роман Каменєв і десантник-контрактник Семен Сичов.

Захтей розповів адвокатам, що після затримання його два дні жорстоко катували струмом, щоб він на камеру сказав надиктоване зізнання. У липні 2017 року Захтей визнав провину, відмовився від адвокатів і уклав досудову угоду зі слідством.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram