ГоловнаПолітика

Україна передала генсеку ООН свою позицію щодо миротворців на Донбасі

Україна виступає проти присутності в контингенті російських миротворців.

Україна передала генсеку ООН свою позицію щодо миротворців на Донбасі
Фото: reviewofreligions.org

Постійне представництво України в ООН офіційно виклало генсекові ООН і голові Ради безпеки організації позицію Києва щодо введення на Донбас миротворчого контингенту.

Про це йдеться у повідомленні постійного представництва України в ООН у Twitter.

"Довели до відома генерального секретаря і голови Ради безпеки ООН позицію України щодо миротворчої місії ООН в ОРДЛО", - сказано в повідомленні.

Також українські дипломати розмістили фотокопію заяви Міністерства закордонних справ України від 5 вересня, якою українське зовнішньополітичне відомство відреагувало на заяву керівництва РФ про можливість розміщення миротворців ООН на Донбасі.

У документі зазначено, що Україна виступає проти присутності в контингенті російських миротворців, оскільки Росія є країною-агресором щодо України.

Напередодні Росія внесла до ради Безпеки ООН власну резолюцію про введення миротворців на Донбас.

Раніше президент Росії Володимир Путін заявив, що Росія згодна на миротворців тільки на лінії розмежування, але не на кордоні з Росією, і тільки для забезпечення безпеки спостерігачів ОБСЄ. За словами Путіна, розміщення сил ООН можливе тільки після відведення озброєнь і узгодження цього питання з представниками незаконних збройних формувань "ЛНР" і "ДНР".

У відповідь Міністерство закордонних справ України назвало вимоги, дотримання яких необхідне для введення миротворчої місії на Донбас. Вони включають виведення окупаційних військ з Донбасу і відсутність російського персоналу в складі місії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram