ГоловнаПолітика

У Луцьку громадське формування "Варта порядку" стежило за Соболєвим і Семенченком, - СБУ

В СБУ оприлюднили записи телефонних розмов Олександра Тиводара.

У Луцьку громадське формування "Варта порядку" стежило за Соболєвим і Семенченком, - СБУ
Александр Тиводар
Фото: vp.lutsk.ua

Служба безпеки України оприлюднила записи телефонних розмов керівника громадського формування "Варта порядку" Олександра Тиводара, в яких він дає вказівки стежити за депутатами.

Про це під час брифінгу в Луцьку розповів начальник Управління Служби безпеки України у Волинській області Юрій Фелонюк, передає Волынь24.

"Глава обласного управління СБУ Юрій Фелонюк показав кілька записів розмов керівника громадського формування "Варта порядку" Олександра Тиводара. В цих розмовах Олександр Тиводар дає вказівки керівнику підрозділу "Варти порядку" Роману Демидюку стежити за нардепами від "Самопомочі" Єгором Соболєвим та Семеном Семенченком, коли ті перебували у Луцьку, а також за депутатом Луцької ради Юлією Вусенко", - йдеться в повідомленні.

Є свідчення і про те, як Тиводар давав вказівки купити "жучки", вбудовані в годинник і кулькові ручки.

Відзняті відео глава "Варти порядку" просив передавати головному редакторові видання "Під прицілом" Петру Сосницькому та директору ТРК "Аверс" Наталії Московці, підкреслює видання.

За словами Фелонюка, це лише маленька частина матеріалів, яку можна оприлюднювати до закінчення слідства.

Як повідомлялося, 8 серпня правоохоронці затримали керівника "Варти порядку" Олександра Тиводара. В офісі громадського формування і у нього вдома знайшли засоби для стеження, завезені в Україну контрабандою.

Луцька "Варта порядку" виникла під час Революції гідності, як і "Автомайдан", "Правий сектор" чи "Самооборона Майдану". У 2015 році Тиводар балотувався на місцевих виборах у Луцьку від партії "Укроп".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram