ГоловнаСуспільствоЖиття

СБУ затримала чотирьох "телефонних терористів"

"Анонімам" доведеться компенсувати витрати від помилкових повідомлень. 

СБУ затримала чотирьох "телефонних терористів"
Фото: EPA/UPG

Співробітники Служби безпеки спільно з поліцією встановили і затримали чотирьох "телефонних терористів" у різних регіонах країни.

Про це повідомляється на сайті СБУ.

Правоохоронці встановили і затримали мешканця Кіровоградської області, який анонімно зателефонував із погрозою підірвати залізничний вокзал Одеси, якщо поліція не приїде до нього на одне з міських кладовищ. Після затримання зловмисник заявив, що таким чином хотів "подивитися на роботу правоохоронців".

Зловмиснику повідомлено про підозру й обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з правом унесення застави.

Оперативно був викритий і інший "телефонний терорист", який залишив поліції повідомлення про нібито закладення вибухівки в одеському аеропорту. "Мінером" виявився мешканець Дніпропетровської області. 

У Миколаєві правоохоронці затримали місцевого мешканця, який зробив неправдиве повідомлення про підготовку терористичного акту і погрожував підірвати автомобіль на вулицях міста.

Також у Дніпропетровській області затримали мешканця обласного центру, який повідомив про замінування одного із житлових будинків. Свій вчинок "анонім" пояснив спробою розв'язати конфліктну ситуацію з сусідами.

У СБУ нагадали, що помилкове повідомлення про мінування будь-яких об'єктів власності карається позбавленням волі на строк від двох до шести років. За повторне таке повідомлення "мінер" може бути засуджений до восьми років.

"Анонімам" доведеться також компенсувати витрати державних і комерційних установ, які зазнали збитків від помилкових повідомлень", - наголосили у спецслужбі.

Нагадаємо, 2 вересня з аеропорту Одеси через помилкове повідомлення про мінування евакуювали понад 800 людей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram