ГоловнаСуспільствоЖиття

В Одесі, Львові та Києві може з'явитися туристична поліція

Проект, ініційований одеситами, допрацьовують на державному рівні.

В Одесі, Львові та Києві може з'явитися туристична поліція
Фото: Сергей Нужненко

Проект створення в Україні туристичної поліції в Одесі, Львові та Києві, ініційований одеситами за підсумками курортного сезону, допрацьовують на державному рівні.

Про це розповів начальник Головного управління Нацполіції в Одеській області Дмитро Головін в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна".

"Ідеологія проекту в тому, щоб у період з 1 травня по 15 вересня туристична поліція працювала на випередження і надання сервісних послуг, а не тільки на реакцію і розкриття... Планують оснастити поліцейських максимумом технічних засобів. Це обличчя країни, обличчя міста. Така поліція, усунувши злочинність у курортних районах, буде сприяти зростанню привабливості цих міст для туристів, збільшення інвестицій у туристичну галузь", - зазначив Головін.

Потенційний ефект від запуску проекту він проілюстрував прикладом, коли запуск велопатрулів у курортному районі Одеси Аркадії знизив там злочинність на 60%.

"Я докладу максимум зусиль, щоб в Одесі це було реалізовано на вищому рівні. Щоб мами, які виходять з дітьми в Аркадію, не боялися, що дитина загубиться, щоб кишенькових злодіїв не було, і навіть якщо ви на пляжі речі забудете, щоб ніхто їх не вкрав", - додав поліцейський.

Нагадаємо, в червні на автошляхах України запустили дорожню поліцію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram