ГоловнаПолітика

Ситнику і Холодницькому покажуть литовський спосіб спецконфіскації

Голови антикорупційних органів України зустрінуться з колегами з Литви.

Ситнику і Холодницькому покажуть литовський спосіб спецконфіскації
Артем Сытник и Назар Холодницкий
Фото: YouTube

Директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник і голова Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький 28-30 серпня поїдуть у Литву для ознайомлення з місцевим способом спецконфіскації.

Про це повідомила керівник Антикорупційної ініціативи ЄС в Україні Ека Ткешелашвілі в інтерв'ю LB.ua.

"Наступного тижня в нас, до речі, буде спеціальний тур. Ми звозимо Холодницького і Ситника в Литву, щоб вони подивилися, як європейська країна з європейськими правилами створила унікальний спосіб спецконфіскації. І це все легально, ніхто не порушує прав людини", - сказала вона.

Крім того, під час поїздки українська делегація зустрінеться з міністром закордонних справ Литви Лінасом Лінкевічусом, директорами Спеціальної служби розслідувань (STT) і Спеціальної служби фінансових розслідувань (FNTT) Литви, із суддями Конституційного суду і членами парламентського антикорупційного комітету Литви.

Нагадаємо, 28 квітня 2017 року набуло чинності рішення Краматорського райсуду Донецької області про конфіскацію перших 1,5 мільярда доларів оточення Януковича. Кошти конфіскували в рамках вироку екс-директору компанії "Газ України-2020" Сергія Курченка Сергію Кашкіну.

Низка кіпрських компаній спробували оскаржити рішення суду, за яким відбулася конфіскація, але Апеляційний суд Донецької області відмовив у відкритті провадження.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram