ГоловнаПолітика

Суд відхилив апеляцію на арешт підозрюваного в організації викрадення Вербицького і Луценка

Його повинні утримувати під вартою до 26 вересня 2017 року.

Суд відхилив апеляцію на арешт підозрюваного в організації викрадення Вербицького і Луценка
Фото: facebook.com/Mustafanayyem

Апеляційний суд Києва відхилив скаргу на рішення Печерського райсуду про арешт Олександра Волкова, якого підозрюють в організації викрадення Юрія Вербицького й Ігоря Луценка 2014 року.

Захист Волкова просив скасувати рішення суду першої інстанції й обрати запобіжний захід у вигляді домашнього арешту, але апеляцію адвоката відхилили. Рішення Печерського райсуду залишається чинним і без змін. Його повинні утримувати під вартою до 26 вересня 2017 року.

Волкова затримали 29 липня за підозрою у скоєнні злочинів, передбачених ст.115 (вбивство), ст.127 (катування) та ст.146 (викрадення людини) Кримінального кодексу. Ігор Луценко повідомляв, що Волков - довірена особа "спиртового короля" Олексія Чеботарьова, який під час Євромайдану організовував "тітушок".

Волков міг бути в лікарні, з якої викрали Вербицького і Луценка. Але він свою причетність до викрадення активістів спростовує.

"За словами прокурора, під час слідчих заходів підозрюваний Олександр Волков не зміг згадати, де і ким працював 2014-го, чи був в офісі Чеботаря (якого називає своїм другом і однокласником). Також було встановлено, що Волков, який стверджує, що тяжко хворий і змушений утримувати сім'ю, протягом останнього року неодноразово здійснював перельоти на один-два дні до Москви, Пекіна і Манчестера. Під час обшуку у підозрюваного в шафі було знайдено 1.400.000 грн, джерело яких він пояснити не зміг", - повідомив у фейсбуці нардеп Мустафа Найєм, який був на судовому засіданні.

Нагадаємо, Ігоря Луценка і Юрія Вербицького викрали з приміщення Олександрівської лікарні в ніч на 21 січня 2014 року під час Революції Гідності. Просто з кабінету лікаря їх вивезли за місто, катували, били, а опісля викинули в лісі під Києвом, в різних місцях. Ігореві Луценку вдалося врятуватися, а Юрія Вербицького знайшли мертвим.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram