ГоловнаПолітика

Луценко спростував інформацію про подання на Арешонкова та Дубневичів

ГПУ підготує повторні подання щодо депутатів, які відхилила Рада.

Луценко спростував інформацію про подання на Арешонкова та Дубневичів
Фото: Макс Требухов

Генеральний прокурор Юрій Луценко спростував інформацію ЗМІ про те, що ГПУ готує подання щодо зняття недоторканності з заступника голови Регламентного комітету ВР Володимира Арешонкова і народних депутатів від БПП Богдана та Ярослава Дубневичів.

Про це він повідомив в ефірі телеканалу "112 Україна".

"Ні, такого подання у мене на столі немає. Ні одного, ні другого, ні третього, ні четвертого. Ми дійсно працюємо над різними матеріалами. На цю мить я можу говорити лише про три подання", - сказав генпрокурор.

Також Луценко поінформував, що ГПУ підготує повторні подання депутатам, які Рада відхилила під час засідання у вівторок.

"Це внесене вчора подання на Дзензерського, яке зараз юридична служба ГПУ оцінює з точки зору відповідності законодавству, і два відхилених вчора подання верховною Радою також будуть повторно внесені до Генпрокуратури. З великою ймовірністю можу сказати - якщо депутати не бачать несплату податків Лозового, то доведеться побачити незаконне збагачення, яке не передбачає можливості відбутися штрафом або виплатою попередньої суми. Щодо всіх відхилених (парламентом, - ред.) депутатів ми будемо готувати нові подання", - додав він.

Нагадаємо, напередодні парламент підтримав зняття недоторканності з нардепа Олеся Довгого (позафракційний) і надала згоду на притягнення депутата до кримінальної відповідальності. З нардепів Максима Полякова та Борислава Розенблата Рада імунітет зняла, але затримання і арешт не дозволила.

Водночас Рада відмовилася зняти недоторканність з Лозового та Дейдея.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram