ГоловнаПолітика

Зубко анонсував вивезення сміття зі Львова

Куди будуть вивозити відходи, віце-прем'єр повідомити відмовився.

Зубко анонсував вивезення сміття зі Львова
Фото: 032.ua

Вивезення сміття зі Львова розпочнеться у четвер, 22 червня, заявив віце-прем'єр Геннадій Зубко.

"Завтра ми почнемо вивозити. Уже визначилися з обсягами і транспортом - потрібно приблизно 600 рейсів", - сказав Зубко на брифінгу у Львові, передає Інтерфакс-Україна.

За словами віце-прем'єра, місця прийому відходів зі Львова будуть визначені в робочому порядку. Він підкреслив, що не хоче обговорювати це питання публічно, щоб уникнути акцій протесту і блокування.

Він закликав мера Львова активніше впроваджувати в життя меморандум, підписаний з мерами майже двох десятків міст Львівської області.

"Потрібно їздити, спілкуватися, переконувати людей", - підкреслив віце-прем'єр.

Крім того, він пропонує розглянути питання про влаштування тимчасового полігону на території ТЕЦ-2, де місто планує побудувати сміттєпереробний завод.

"Там 125 гектарів площі, і логічно, щоб такий полігон розмістився неподалік майбутнього заводу", - сказав Зубко.

Також віце-прем'єр сказав, що в разі потреби до вивезення відходів зі Львова буде залучено полігони з інших областей.

Водночас мер Львова Андрій Садовий сказав журналістам, що зустріч із Зубком не дала очікуваних результатів.

"Я не почув, куди нам вивозити сміття, у нас критична ситуація", - сказав він.

Мер негативно висловився щодо ідеї розміщення тимчасового полігону в межах міста.

"Це немудра думка, тому що це неможливо у зв'язку з нормами законодавства, а крім того, Львів дуже компактне місто", - зазначив Садовий.

Він повідомив, що у Львові накопичилося понад 11 тисяч тонн відходів.

Нагадаємо, у Львові вже рік тривають проблеми з вивезенням сміття. Відколи через пожежу закрили міське звалище, Львів з великими труднощами вивозить відходи на інші полігони. Станом на 19 червня 2017 року в місті накопичилося 8500 тонн сміття, яке нікуди вивозити.

21 квітня 2017 року влада Львова за участю представників Кабміну та Львівської ОДА підписала сміттєвий меморандум з 20 містами області. Побутові відходи зі Львова впродовж двох найближчих років мали приймати полігони цих міст. 9 червня Садовий заявив, що Львів обдурили і меморандум не виконується. Він також прямо звинуватив в організації сміттєвої блокади центральну владу в особі президента Петра Порошенка і прем'єра Гройсмана.

Комісія з надзвичайних ситуацій Львівської міськради двічі звернулася з проханням про оголошення міста зоною екологічного лиха. Два топові представники партії "Самопоміч" Олег Березюк і Оксана Сироїд оголосили голодування. Пізніше до них також приєднався Тарас Пастух.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram