ГоловнаПолітика

"Відродження" знову зажадало поставити на голосування законопроект про соцгарантії чорнобильцям

Спікеру Верховної Ради передали тисячі підписів чорнобильців на підтримку цього законопроекту

"Відродження" знову зажадало поставити на голосування законопроект про соцгарантії чорнобильцям
Фото: vidrodzhennya.org.ua

Депутатська група "Партія «Відродження»" знову просить керівництво Верховної Ради поставити на голосування цього тижня законопроект № 6292 про повернення соцгарантій чорнобильцям.

Про це з трибуни Верховної Ради заявив нардеп групи "Партія «Відродження» Віктор Бондар.

Він нагадав, що минулого тижня під парламентом відбувся мітинг чорнобильських організацій. За результатами якого спікеру Верховної Ради передали тисячі підписів чорнобильців на підтримку цього законопроекту.

"Десятки тисяч підписів зібрано - передано. Сьогодні тисячі підписів збирають по всій країні. Це реальне питання, яке має бути вирішене тут, у парламенті. І я не вірю, що ніхто не захоче проголосувати за цей законопроект. Я думаю, що зал одностайно його підтримає. Питання тільки в тому, влада хоче допомогти чорнобильцям чи ні", - заявив Віктор Бондар.

Він також зазначив, що законопроект №6292 було розроблено спільно з представниками чорнобильських організацій і вони його підтримують.

"Наша партія спільно з чорнобильцями розробила законопроект №6292, яким вирішується це питання. Повертаються пільги, повертається соціальна допомога, повертається нормальна пенсія тим чорнобильцям, які реально рятували життя українців. Я думаю, його потрібно ставити на голосування і ми вимагаємо цього", - наголосив нардеп.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram