ГоловнаПолітика

НАБУ отримало повний доступ до реєстру е-декларацій

Зазначений доступ не передбачає можливостей для зміни або редагування даних.

НАБУ отримало повний доступ до реєстру е-декларацій
Фото: LB.ua

Національне агентство з питань запобігання корупції забезпечило Національному антикорупційному бюро повний доступ до реєстру електронних декларацій на базі адміністратора системи держпідприємства "Українські спеціальні системи".

Про це повідомляють на сайті НАЗК.

"Доступ забезпечується через закриту мережу в рамках Національної системи конфіденційного зв'язку, що сприятиме оперативному всебічному і неупередженому аналізу даних з електронних декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, детективними аналітиками НАБУ", - йдеться в повідомленні.

Зазначають, що зазначений доступ не передбачає жодних можливостей для зміни або редагування даних у реєстрі е-декларацій.

Нагадаємо, в грудні 2016 року НАБУ поскаржилося, що НАЗК відмовляється давати повний доступ до е-декларацій.

У відповідь НАЗК заявило, що надання інформації з реєстру е-декларацій може здійснюватися на підставі постанови слідчого судді, суду. У будь-якому іншому випадку надання повного доступу з боку агентства матиме протизаконний характер і не сприятиме винесенню справедливих рішень.

Проте в середині січня відомства порозумілися і підписали меморандум про співробітництво й обмін інформацією. На НАЗК покладено функції перевірки електронних декларацій представників органів влади. Тим часом НАБУ розслідує корупційні злочини високопосадовців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram