ГоловнаПолітика

Довгий вирішив відкрити картинну галерею

Частину власної колекції картин і годинників нардеп планує продати.

Довгий вирішив відкрити картинну галерею
Фото: Макс Требухов

Народний депутат Олесь Довгий має намір відкрити невелику картинну галерею, де могли б виставлятися твори найкращих українських майстрів. На проекти, пов'язані з мистецтвом, і придбання робіт сучасних українських художників депутат направить більшу частину доходів від продажу картин зі своєї колекції, пише "Інтерфакс-Україна".

Як свідчать дані з його декларації, торік Довгий продав 13 творів, виручивши за них 5 млн 200 тис. грн і заплативши понад 1 млн грн податку. З колекції пішли картини таких відомих майстрів, як Сергій Гай, Олег Кулик, Олександр Бабак, Роман Жук. Довгий пояснює, що в цьому році має намір продати ще кілька десятків картин.

"Я збираюся упорядкувати колекцію, планую не тільки продати, але і купити з десяток нових робіт молодих талановитих художників, як, наприклад, Сергія Панасенка, а також придбати ще пару робіт таких метрів українського мистецтва, як Гейка, Гнилицького, Животкова. Якщо знайду за хорошою ціною, то ще дуже хочу придбати в колекцію хоча б ще одну-дві роботи Криволапа", - сказав він.

Кошти від продажу дорогих наручних годинників нардеп обіцяє віддати на благодійність.

"Найближчим часом збираюся подарувати або продати більшу частину годинників, ношу їх украй рідко, і в основному користуюся або Apple Watch або мобільним телефоном", - уточнив нардеп.

За словами Довгого, минулого року контролюючі органи провели перевірку всіх декларацій про доходи, які він подавав упродовж 18 років.

"Перевірку мені влаштували з особливою пристрастю, але навіть при всьому бажанні що-небудь "нарити" перевіряльники змушені були визнати, що порушень немає, про що було видано відповідний акт", - зазначив нардеп.

У декларації про доходи за 2015 рік Олесь Довгий вказав колекцію картин українських художників, яка налічувала 95 полотен. У його власності 11 наручних годинників відомих брендів. Довгий володіє 100% корпоративних прав приватного підприємства "КВ Менеджмент" (вартість - 15 млн гривень, готівкою в сумі 1,5 млн доларів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram