ГоловнаПолітика

75% коштів, які дає БПП держава, витрачаються на розвиток партійних структур, - Березенко

Партії належить отримати 24,772 млн грн.

75% коштів, які дає БПП держава, витрачаються на розвиток партійних структур, - Березенко
Фото: 24tv.ua

70-75% коштів, виділених БПП з бюджету, відповідно до закону про фінансування політичних партій, йдуть на розвиток партійних структур. Про це в інтерв'ю програмі "Лівий берег з Сонею Кошкіною" розповів заступник голови фракції БПП у Верховній Раді Сергій Березенко.

"На сьогодні дуже серйозний вплив на формування нашої партійної структури має закон "Про фінансування політичних партій". Він є правильним, оскільки дає можливість партіям реалізовувати свої програмні принципи, не озираючись ні на кого, і вирішувати питання розвитку своєї структури", - зазначив нардеп.

"Нам було дуже приємно дізнатися, що відповідні аналітики та громадські організації, які займаються відстеженням доброчесності витрачання коштів політичних партій, які є громадською радою, зокрема при НАЗК, дали нам найвищу оцінку, і сьогодні більш ніж 70-75% тих коштів, які дає держава, витрачаються на розвиток партійних структур. Ми не женемося за кількістю, ми йдемо за якістю, намагаємося зібрати тих людей, які зможуть відповідати на виклики не з позиції керівника тієї чи іншої районної адміністрації, як це класично відбувається в партіях влади. Ми будуємо політичну силу за принципом підтримки ініціатив знизу вгору, а не спускаємо стратегії зверху", - додав також він.

Нагадаємо, згідно з рішенням НАЗК, ББП і ще три політичні партії ("Народний фронт", "Самопоміч" і Радикальна партія) отримали кошти з бюджету на фінансування статутної діяльності пропорційно до рівня їхньої підтримки на виборах. Сума фінансування для БПП склала 24,772 млн грн.

Читайте також повний текст інтерв'ю "Сергій Березенко: «Одного туру президентських виборів у 2019-му не буде»".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram