ГоловнаПолітика

Суд продовжив арешт підозрюваного в замаху на нардепа Геращенка до 15 травня

Встановлено також, що з підозрюваним спілкувався якийсь громадянин РФ, який представився як співробітник розвідки.

Суд продовжив арешт підозрюваного в замаху на нардепа Геращенка до 15 травня
Фото: facebook/Anton Gerashchenko

Шевченківський районний суд Києва продовжив до 15 травня арешт уродженця Молдови Дмитра Якоба, підозрюваного в організації замаху на депутата Верховної Ради Антона Геращенка.

Про це йдеться в ухвалі суду від 16 березня, а також в інших судових рішеннях у цьому кримінальному провадженні.

Служба безпеки встановила, що ще один підозрюваний, з метою особистого збагачення, вступив у змову з Якобом для здійснення замаху на життя Геращенка в зв'язку з його державною діяльністю.

Зазначені особи прибули до Києва, де придбали автомобіль Skoda для візуального спостереження за місцем проживання і роботи депутата. Підозрювані отримали від невстановлених осіб вибухову речовину, електродетонатор та магніт для саморобного вибухового пристрою. Вибухівку злочинці планували дистанційно підірвати після установки її на автомобіль Геращенка.

19 січня підозрювані планували реалізувати задумане, але довести злочин до кінця їм не вдалося, оскільки їх затримали співробітники СБУ.

Відзначають також, що з підозрюваними по телефону спілкувався якийсь громадянин, який представився співробітником розвідки Росії.

Нагадаємо, 21 січня СБУ прозвітувала про запобігання замаху на радника голови МВС, народного депутата Геращенка. Замах нібито було замовлено уродженцем РФ, який жив у Харківській області, а зараз виїхав у РФ. Виконавцями називають двох раніше засуджених чоловіків, які повинні були підірвати автомобіль нардепа. Вони були заарештовані без права застави.

Сам Геращенко заявив, що замах на нього і вбивство журналіста Павла Шеремета готувалися з єдиного диверсійно-терористичного центру на території РФ. В СБУ цю інформацію не підтвердили.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram