ГоловнаПолітика

Росія готова організувати допит Януковича

Слідчим можуть дозволити поспілкуватися з екс-президентом на території РФ.

Росія готова організувати допит Януковича
Виктор Янукович
Фото: http://ren.tv

Генеральна прокуратура РФ готова організувати допит екс-президента України Віктора Януковича на території Росії в присутності українських слідчих.

"У зв'язку з перебуванням Януковича В.Ф. на території Росії Генеральна прокуратура Російської Федерації готова розглянути питання про організацію його допиту в присутності представників правоохоронних органів України", - йдеться у відповіді Генпрокуратури РФ на запит Генеральної прокуратури України, пише агентство "Інтерфакс-Україна".

Крім того, в документі вказується, що ні в адміністрацію президента РФ, ні в Раду Федерації Федеральних зборів РФ не надходила якась заява Януковича з проханням використовувати Збройні сили РФ на території України.

"Будь-які заяви президента України Януковича В.Ф. не були підставою для звернення президента Російської Федерації до Ради Федерації Федеральних зборів Російської Федерації про надання згоди на використання Збройних сил Російської Федерації на території України", - йдеться у відповіді Генпрокуратури РФ.

Тим часом, 4 березня 2014 року президент Росії Володимир Путін в інтерв'ю журналістам сказав, що "у Росії є пряме звернення легітимного президента України Віктора Януковича про використання збройних сил для захисту життя, свободи і здоров'я громадян України". Тоді Путін заявив, що російські війська в Україні можуть бути використані тільки в крайньому випадку, який може послужити приводом для цього.

Нагадаємо, в листопаді минулого року Януковича допитав український суд на відеозв'язку.

30 січня Генпрокуратура України оголосила про завершення слідства у справі про держзраду Януковича. Перед передачею справи в суд захист повинен ознайомитися з його матеріалами.

Януковичу інкриміновано те, що 1 березня 2014 року, перебуваючи на території РФ, він вчинив державну зраду, звернувшись з письмовою заявою до президента РФ з проханням використовувати російські війська на території України. Згодом це призвело до втрати Україною Криму та об'єктів державної власності на суму понад 1,080 трлн гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram