ГоловнаПолітика

Суд зобов'язав захист Януковича ознайомитися з матеріалами справи про держзраду до 5 березня

Це рішення оскарженню не підлягає, але сторона захисту заявила, що подасть апеляцію.

Суд зобов'язав захист Януковича ознайомитися з матеріалами справи про держзраду до 5 березня
Фото: rbc.ua

Печерський районний суд Києва зобов'язав захист екс-президента Віктора Януковича ознайомитися з матеріалами справи про державну зраду протягом 17 днів, тобто до 5 березня.

Про це повідомляє "112 Україна".

Таким чином, суд частково задовольнив клопотання Головної військової прокуратури про обмеження терміну ознайомлення з матеріалами справи.

"Печерський районний суд столиці частково задовольнив клопотання прокурора Військової прокуратури Руслана Кравченка і надав стороні захисту Віктора Януковича 17 днів на ознайомлення з матеріалами справи. Це рішення оскарженню не підлягає", - йдеться в повідомленні.

Незважаючи на це, сторона захисту сказала, що буде подавати апеляцію і вже заявила, що 17 днів на ознайомлення з цією справою не вистачить, і назвала суд упередженим.

Тоді ж військовий прокурор Руслан Кравченко заявив, що 17 днів - це той термін, якого більш, ніж достатньо професійному юристу для того, щоб ознайомитися з матеріалами справи.

Нагадаємо, 30 січня прокуратура оголосила про завершення слідства у справі про держзраду Януковича. Перед передачею справи в суд захист повинен ознайомитися з її матеріалами.

Януковичу інкриміновано те, що 1 березня 2014 року, перебуваючи на території РФ, він вчинив державну зраду, звернувшись з письмовою заявою до президента РФ з проханням використовувати російські війська на території України. Згодом це призвело до втрати Україною Криму та об'єктів державної власності на суму понад 1,080 трлн гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram