ГоловнаПолітика

Бурбак: звільнення від окупації має стати національною ідеєю

Лідер НФ запропонував збільшити фінансування на будівництво державного кордону.

Бурбак: звільнення від окупації має стати національною ідеєю
Фото: nfront.org.ua

Фракція "Народний фронт" закликає український парламент бути готовим до сценаріїв, які намагатимуться нав'язати нашій країні ззовні і які становлять загрозу національній безпеці. Про це з трибуни парламенту заявив керівник фракції "Народний фронт" Максим Бурбак.

"Фракція "Народний фронт" заявляє про необхідність прийняття стратегії і плану звільнення Криму та Донбасу. Президент України, як Головнокомандувач Збройними Силами України і гарант державного суверенітету і територіальної цілісності, має дати суспільству це стратегічне бачення, представити його в парламенті й отримати підтримку", - підкреслив він.

Бурбак підкреслив, що звільнення від окупації має стати національною ідеєю. "Затверджений план деокупації Криму і захоплених ворогом районів Сходу країни - це покроковий алгоритм для всієї державної влади. Звільнення від окупації має стати національною ідеєю на найближчий період", - заявив керівник фракції.

Максим Бурбак також підкреслив позицію фракції про необхідність включення в переговори США і Великобританії як гарантів безпеки України за Будапештським меморандумом. "Робота з формування антипутінської коаліції - це професійна діяльність нашої влади, без ганебної "туалетної дипломатії", смикання за рукав світових політиків для домашнього дешевого піару", - підкреслив народний депутат.

Частиною стратегії зупинки агресора, за словами Максима Бурбака, має стати побудова надійного державного кордону. "Якщо ми хочемо захистити свою країну від агресора, повинні відновити будівництво державного кордону, збільшивши фінансування. Оборонні проекти, які важливі для захисту нашої країни, повинні бути поза політичними спекуляціями і внутрішньополітичною боротьбою", - зазначив він, підкресливши, що проект будівництва Європейського валу повинен, навпаки, стати предметом лобізму патріотичних сил".

Крім того, за словами голови фракції, "Народний фронт" буде відстоювати повноправне членство України в НАТО. Він також назвав безвідповідальним той факт, що досі при Північноатлантичному Альянсі немає представника місії України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram