ГоловнаПолітика

ГПУ завершила розслідувати справу Гречковського

Звинувачення незабаром розгляне суд.

ГПУ завершила розслідувати справу Гречковського
Павел Гречковский
Фото: http://obozrevatel.com

Генеральна прокуратура завершила досудове розслідування щодо члена Вищої ради правосуддя Павла Гречковського.

"Досудове слідство завершено. Справа йде до суду. І те, що він самою ж ВРП не усунутий з посади, на це не впливає", - написав у фейсбуці генпрокурор Юрій Луценко.

Нагадаємо, 21 вересня 2016 року Генпрокуратура повідомила, що Гречковський намагався отримати $ 500 тис. хабара за ухвалення судом рішення, вигідного суб'єктові господарювання. 22 вересня Печерський районний суд Києва відмовився заарештувати Гречковського і відпустив його під заставу в розмірі 3,85 млн гривень.

Адвокат Гречковського Ігор Черезов заявив, що його підзахисного повідомлено про підозру в замаху на шахрайство, а не в одержанні неправомірної вигоди.

Генпрокурор Юрій Луценко звернувся до Вищої ради юстиції (пізніше трансформованої у Вищу раду правосуддя) з проханням ініціювати питання про припинення повноважень Гречковського.

Зі свого боку ВРЮ звернулася в Генпрокуратуру з проханням надати докази порушення присяги членом ВРЮ Гречковським. Голова ВРЮ Ігор Бенедисюк повідомив, що Гречковський написав заяву на відпустку і ВРЮ поки цим і обмежиться. У січні 2017 року Гречковський повернувся на роботу як член ВРП.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram