ГоловнаПолітика

"Демальянс" закликав Порошенка відмовитися від планів на другий термін

Партія Заліщук-Гацька прийняла політичну резолюцію.

"Демальянс" закликав Порошенка відмовитися від планів на другий термін
Фото: EPA/UPG

Партія "Демократичний альянс" закликала президента Петра Порошенка відмовитися від планів на переобрання, а решту два з половиною роки присвятити реформам.

Про це йдеться в політичній резолюції партії, яку прийняли на з'їзді в суботу.

"Демальянс" зазначає, що з моменту початку Революції гідності минуло вже три роки, а Україна досі потерпає від корумпованості влади.

"Представники влади часто не відповідають новій якості політики. Ключові державні інститути залишаються залежними і нереформованими: Конституційний Суд, Центральна виборча комісія, Генеральна прокуратура, Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг. Анонсована півтора року тому політика "деолігархізації" провалена, зате з мовчазної згоди Президента України його оточення розвиває численні корупційні схеми... Призначення на посади в державній службі через конкурси стали формальністю і маніпулюються з метою призначення владною верхівкою на ключові посади в державі своїх людей", - йдеться в резолюції.

У зв'язку з цим партія виступає за реформу виборчого законодавства для оновлення української політики, за перезавантаження Генеральної прокуратури і за переміщення центру розробки політики та прийняття рішень у Верховну Раду.

"Партія "Демальянс" вимагає від політиків старої формації, заплямованих корупцією, причетних до провалів новітньої історії України, вийти з гри і відкрити політичний простір для нового покоління. Партія "Демальянс" також закликає Президента Петра Порошенка відмовитися від ідеї балотуватися на другий термін для того, щоб решту каденції присвятити справжній боротьбі за зміни, а не боротьбі за політичні дивіденди, яка неминуче зробить його заручником популізму і угодником олігархічних кланів", - йдеться в резолюції.

Нагадаємо, Порошенка обрали президентом навесні 2014 року в першому турі виборів. Чергові вибори президента України повинні пройти 2019 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram