ГоловнаПолітика

Суперечки в "Нафтогазі" ставлять під загрозу енергетичну безпеку країни, - депутатське звернення до Гройсмана

До прем'єра звернулися народні депутати.

Суперечки в "Нафтогазі" ставлять під загрозу енергетичну безпеку країни, - депутатське звернення до Гройсмана
Фото: Макс Требухов

Народні депутати звернулися до прем'єр-міністра з проханням вирішити суперечки між керівництвом компаній "Укртрансгаз" і НАК "Нафтогаз", які ставлять під загрозу енергетичну безпеку країни.

З відповідним зверненням до Володимира Гройсмана сьогодні під час години запитань до уряду виступив народний депутат Андрій Вадатурський, пишуть "Українські новини".

За словами Вадатурського, через постійні суперечки керівників компаній "Укртрансгаз" і "Нафтогаз" існує ризик зриву проведеного через систему "Prozorro" тендеру на модернізацію трьох компресорних станцій української газотранспортної системи.

"Два тижні тому "Укртрансгаз" провів через "Prozorro" тендер на модернізацію трьох компресорних станцій української газотранспортної системи на суму 4,12 мільярда гривень. І 30% запланованих робіт за укладеним договором повинна виконати миколаївська "Зоря" - "Машпроект". Таким чином близько 20 000 працівників отримали роботу і впевненість, що зможуть прогодувати свої сім'ї. Але існують певні особистісні суперечки та непорозуміння між керівництвом "Нафтогазу" і "Укртрансгазу". У зв'язку з чим існує небезпека, що це може негативно вплинути на реалізацію такого важливого проекту ", - зазначив Вадатурський.

Народний депутат закликав Володимира Гройсмана не допустити того, щоб погані особисті стосунки керівників двох підприємств завадили модернізації газотранспортної системи.

"Я звернувся до Гройсмана, попросив зробити все і не допустити того, щоб погані особисті стосунки керівників двох підприємств завадили. Оскільки це призведе до втрати робочих місць, зашкодить національним інтересам і поставить під сумнів енергетичну незалежність країни ", - зазначив Вадатурський.

Як відомо, у листопаді відбулися аукціони, проведені з допомогою ProZorro і спрямовані на реконструкцію компресорних станцій Укртрансгазу - "Задніпровська", "Ананьїв" і "Південнобузький". Загальна сума контрактів складає більш ніж 4 млрд грн.

Перемогу в конкурсі здобуло Сумське машинобудівне науково-виробниче об'єднання. Близько 30% загальної вартості проекту модернізації трьох компресорних станцій припадає на газотурбінні двигуни миколаївського держпідприємства "Зоря" - "Машпроект".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram