ГоловнаПолітика

Голову Рахункової палати відправили під цілодобовий домашній арешт

Магута зобов'язаний носити електронний браслет, здати закордонний паспорт і утримуватися від спілкування з колегами.

Голову Рахункової палати відправили під цілодобовий домашній арешт
Роман Магута
Фото: politrada.com

Солом'янський районний суд Києва відправив під цілодобовий домашній арешт голову Рахункової палати Романа Магуту до 16 січня 2017 року.

Про це повідомив суддя Олександр Бобровник.

Так суд задовольнив клопотання Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Також суд зобов'язав підозрюваного носити електронний браслет стеження, здати закордонний паспорт і утримуватися від спілкування зі співробітниками Рахункової палати. При цьому клопотання про відсторонення Магути з посади суд не розглядав.

Нагадаємо, 17 листопада детективи НАБУ і прокурор САП повідомили Магуту про підозру у зловживанні владою для приватизації службової квартири.

Як встановлено, з січня 2014 року по березень 2015 року, діючи в інтересах головного контролера - директора департаменту з питань АПК Рахункової палати Марії Шулежко, він шляхом підготовки і підписання низки службових документів сприяв незаконному відчуженню двокімнатної службової квартири в приватну власність родича Шулежко.

Магуту обрали на посаду голови Рахункової палати у 2012 році. Перед цим він більш ніж п'ять років займав посаду першого заступника голови правління Ощадбанку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram