ГоловнаСуспільствоВійна

Порошенко доручив створити ще одну ВЦА в Донецькій області та дві - в Луганській

Президент підписав указ про створення ВЦА в Зайцевому, Золотому і Катеринівці.

Порошенко доручив створити ще одну ВЦА в Донецькій області та дві - в Луганській
Фото: www.president.gov.ua

Президент Петро Порошенко доручив створити військово-цивільні адміністрації (ВЦА) в Зайцевому Донецької області, а також в Золотому і Катеринівці Луганської області.

Про це йдеться в указі президента №513.

"Створити ВЦА селища Зайцеве Бахмутського району Донецької області; ВЦА міста Золоте і села Катеринівка Попаснянського району Луганської області. Керівнику Антитерористичного центру при СБУ, головам Донецької та Луганської обласних державних адміністрацій здійснити відповідно до Закону України "Про військово-цивільні адміністрації" заходи, пов'язані з утворенням цивільно-військових адміністрацій", - йдеться в повідомленні.

Серед завдань ВЦА визначені "забезпечення безпеки і нормалізації життєдіяльності населення, правопорядку, участь у протидії диверсійним проявам і терористичним актам, недопущення гуманітарної катастрофи".

Нагадаємо, в лютому 2015 року Верховна Рада прийняла закон про військово-цивільні адміністрації. Згідно з документом, ВЦА створюються за рішенням президента в разі недієздатності виконкомів і місцевих рад.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram