ГоловнаПолітика

Порошенко закликав прискорити розслідування проти Курченка

Президент сподівається, що об'єкти, якими володіють компанії Курченка, повернуть державі.

Порошенко закликав прискорити розслідування проти Курченка
Сергей Курченко
Фото: minfin.com.ua

Президент Петро Порошенко сподівається на прискорення розслідувань кримінальних проваджень, відкритих щодо власника "Східно-європейської паливно-енергетичної компанії" (СЄПЕК), бізнесмена Сергія Курченка.

Про це він заявив на брифінгу в Одеській області.

"За тією інформацією, яку я маю, пан Курченко є злочинцем, він у розшуку, проти нього порушено кримінальну справу ... Ми будемо робити все, щоб розслідування в цих кримінальних справах було прискорено", - сказав президент.

Він також висловив сподівання, що об'єкти, якими володіють компанії Курченка, повернуть державі за прозорою процедурою.

Нагадаємо, Курченко фігурує в справі про скраплений газ як голова злочинної організації. Слідство стверджує, що в 2010-2014 роках його компанії отримували скраплений газ "Укргазвидобування" і "Укрнафти" за заниженою ціною (встановленої як для населення), а продавали як автогаз за ринковою. Раніше в цій справі під суд було відправлено чотирьох колишніх заступників голови Харківської, Київської, Черкаської та Донецької обласних адміністрацій.

Також підозру складено колишньому заступнику директора компанії "Газ України" Оксані Масс, яка була бізнес-партнером Сергія Курченка. Слідство вважає, що протягом 2010 року - початку 2014 року вона, будучи членом аукціонного комітету з продажу нафти, газового конденсату, природного, скрапленого газу та вугілля, за попередньою змовою з Курченком забезпечила фактичну монополізацію підконтрольними Курченкові підприємствами ринку купівлі-продажу скрапленого газу.

У червні було затримано голову аукціонного комітету, колишнього заступника міністра економіки Олександра Сухомлина, а через пару днів - при спробі виїзду з країни затримали колишнього топ-менеджера СЄПЕК Андрія Кошеля, на якого були записані головні структури групи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram