ГоловнаПолітика

Луценко чекає від СБУ подання на відсторонення від посади Суса і детективів НАБУ

Генпрокурор вважає, що НАБУ створило небезпечний прецедент.

Луценко чекає від СБУ подання на відсторонення від посади Суса і детективів НАБУ
Фото: Макс Требухов

Генеральний прокурор України Юрій Луценко усуне від виконання обов'язків прокурора Дмитра Суса, якщо відповідне подання направить СБУ за результатами конфлікту Генпрокуратури і НАБУ.

Про це генпрокурор Юрій Луценко заявив у прямому ефірі програми "Лівий берег" із Сонею Кошкіною.

"Я чекаю від СБУ, наприклад, подання на звільнення пана Суса, який є одним з учасників цього конфлікту. Це не означає, що він винен. Я очікую, що подання буде і в НАБУ, іншим учасникам конфлікту. Так буде правильно", - зазначив Луценко.

При цьому сам конфлікт генпрокурор назвав міжвідомчими тертями, а поведінку працівників НАБУ - дитячістю.

Перед початком спільної прес-конференції Артем Ситник заявив, що у них не було помилок. Просто так начальника департаменту схопили за горло, поставили на коліна, вдарили по голові, потім добили нижче пояса ногами. НАБУ вважає, що в цьому немає проблеми. Я вважаю, що ці дії, зафіксовані на відео, - небезпечний прецедент для безкарності кого завгодно. Увечері після прес-конференції спецназ НАБУ знову приїхав у ГПУ. Флешка, яка передає справу в СБУ не переклацнулася - вони вирішили ще трохи поштурмувати. Я б назвав це дитячістю", - заявив генпрокурор.

Але таки вважає НАБУ своїм партнером у боротьбі з корупціонерами.

"Насправді, ми всі робимо одну роботу. Я впевнений, що вороги ГПУ, НАБУ, СБУ, МВС - на іншій стороні барикад. Ми - партнери. Тим не менш, існують безумовно міжвідомчі тертя. Є дві обставини, якими я керуюся: життєвий досвід і приставка генеральний прокурор. Це означає, що всі керівники правоохоронних органів є моїми партнерами. Я повинен навіть захищати їх, допомагати, поправляти. Ніхто мені не дорікне в тому, що я не допоміг НАБУ у справі Онищенка. Перед тим, як я зайшов у залу (Верховної Ради - ред.), у НАБУ було 200 голосів (за позбавлення Онищенка мандата - ред.), коли я закінчив (виступ перед депутатами - ред.) - їх було вже 260", - резюмував Луценко

Зараз він чекає на результати перевірки СБУ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram