ГоловнаПолітика

Порошенко доручив закласти в бюджет будівництво музеїв АТО та Небесної сотні

Звіт про перший з них президент чекає вже до Дня захисника України.

Порошенко доручив закласти в бюджет будівництво музеїв АТО та Небесної сотні
Петр Порошенко

У державному бюджеті 2017 року має бути передбачено фінансування будівництва музею, присвяченого воїнам АТО, та музею Небесної сотні.

Про це Президент Петро Порошенко заявив під час засідання Ради національно безпеки і оборони, інформує прес-служба глави держави.

Президент підкреслив, що вже більш ніж два роки на сході України ведуться бойові дії, і не можна забувати свого морального обов'язку перед тими, хто зробив істотний внесок у справу захисту Батьківщини.

"Наголошую на тому, щоб у Державному бюджеті була стаття, яка б передбачала будівництво пам’ятника та Музею воїнам-АТО, які віддали своє життя за свободу та незалежність нашої держави. Так само як і передбачені видатки на будівництво музею Героїв Небесної Сотні спільно із міським бюджетом міста Києва", - сказав Порошенко. 

Президент зазначив, що до Дня захисника України необхідно відзвітувати про музей воїнам АТО, а до річниці Революції Гідності - про музей Героїв Небесної Сотні.

Раніше повідомлялося, що Петро Порошенко наголосив на важливості фінансування сектору безпеки і оборони України в 2017 році на рівні 5% ВВП.

Нагадаємо, Кабмін розпорядився створити меморіал героїв Небесної сотні у листопаді 2015 року. Український інститут національної пам'яті тимчасово розмістить експозицію державного закладу "Меморіальний комплекс героїв Небесної сотні - Музей Революції гідності" в "Українському домі" у Києві.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram