ГоловнаПолітика

Радбез ООН беззастережно підтвердив позицію про територіальну цілісність України, - Єльченко

Тільки РФ не погодилася.

Радбез ООН беззастережно підтвердив позицію про територіальну цілісність України, - Єльченко
Фото: http://un.mfa.gov.ua

Рада Безпеки Організації Об'єднаних Націй без застережень підтвердила позицію щодо територіальної цілісності України, включно з Кримом.

Про це постійний представник України в ООН Володимир Єльченко заявив на брифінгу, повідомляє 112 Україна.

За словами постпреда, цю позицію не підтримали лише представники Російської Федерації.

"Ми дякуємо Радбезу, що беззастережно і без питань підтвердили сильну позицію поваги територіальної цілісності і незалежності України з огляду на Крим. Звичайно, одна країна не висловила таку позицію", - сказав він.

"Якщо їх звинувачення у подіях стосовно так званих спроб терактів України проти Криму, якби вони дійсно відбулися, де докази, де фото, де відео? Є лише слова", - заявив Єльченко.

Нагадаємо, 10 серпня ФСБ РФ заявила про нібито запобігла в ніч на 8 серпня двом спробам прориву на територію Криму "диверсійно-терористичних груп" у складі бійців спецпідрозділів Міноборони України і про загибель унаслідок сутички військовослужбовця ЗС РФ. Також у ФСБ заявили, що Крим обстрілювали з материкової частини України.

Міноборони, ГУР, РНБО України спростували повідомлення про українських диверсантів. 11 серпня президент Петро Порошенко доручив привести в підвищену бойову готовність усі підрозділи в районах адмінкордону з Кримом і по всій лінії зіткнення на Донбасі.

За даними ГУР, у Криму сталася збройна сутичка з використанням стрілецької зброї між військовослужбовцями ЗС РФ і прикордонною службою Федеральної служби безпеки РФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram