ГоловнаПолітика

Росія назвала ім'я ще одного затриманого в Криму

У повідомленні фігурує Захтей Андрій Романович.

Росія назвала ім'я ще одного затриманого в Криму

МЗС РФ оприлюднило заяву в зв'язку з подіями в Криму, в якій названо прізвища двох затриманих. Окрім раніше згадуваного Євгена Панова, в повідомленні фігурує Захтей Андрій Романович.

"У результаті проведених російською стороною заходів на території Республіки Крим ліквідована агентурна мережа Головного управління розвідки Міноборони України. Затримано осіб з-поміж громадян України та Росії, що надавали сприяння в підготовці терористичних актів. Серед них - Панов Євген Олександрович і Захтей Андрій Романович. Усі вони дають свідчення", - сказано в заяві.

"Хотіли б також попередити як Київ, так і його зарубіжних кураторів, що збиток, завданий російській стороні - загибель російських військовослужбовців, без наслідків не залишаться", - пригрозили в МЗС РФ.

Нагадаємо, 10 серпня ФСБ РФ заявила про нібито запобігання в ніч на 8 серпня двом спробам прориву на територію Криму "диверсійно-терористичних груп" з-поміж бійців спецпідрозділів Міноборони України і загибель під час сутички прикордонника і військовослужбовця ЗС РФ. Також у ФСБ заявили, що Крим обстрілювали з материкової частини України.

Міноборони, ГУР, РНБО України спростували повідомлення про українських диверсантів. 11 серпня президент Петро Порошенко доручив привести в підвищену бойову готовність усі підрозділи в районах адмінкордону з Кримом і по всій лінії зіткнення на Донбасі.

За даними ГУР, в Криму відбулася збройна сутичка з використанням стрілецької зброї між військовослужбовцями ЗС РФ і прикордонною службою Федеральної служби безпеки РФ.

За даними LB.ua, в ніч з 6 на 7 серпня російські військові, які несли службу поблизу КПП "Армянськ", відкрили вогонь по прикордонниках, які підпливли до них по воді на катерах. Прикордонники почали стрілянину у відповідь. У результаті перестрілки одну людину було вбито (прикордонника), четверо (один військовий і троє прикордонників) поранені.

Через добу, в ніч з 7 на 8 серпня, російські військові знову відкрили стрілянину на КПП "Армянськ" у Криму. Цього разу вони стріляли по цивільному автомобілю, який прямував у Херсонську область. Поранення отримали двоє людей. Усвідомивши, що накоїли, стрільці втекли. Незабаром трьох затримали.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram