ГоловнаПолітика

МЗС попросило міжнародні організації відреагувати на чергову провокацію Кремля

МЗС попросило міжнародні організації відреагувати на чергову провокацію Кремля
Фото: http://zakonplus.com.ua

Міністерство закордонних справ у четвер офіційно направило ноту Спеціальній моніторинговій місії ОБСЄ в Україні про необхідність посилення присутності її спостерігачів уздовж усього адміністративного кордону з Автономною Республікою Крим і кордону України з Російською Федерацією, в тому числі тимчасово неконтрольованої ділянки українсько-російського державного кордону, а також вжиття заходів для отримання місією доcтупу в Автономну Республіку Крим для оцінки ситуації на контрольованій російськими окупаційними силами території.

Про це повідомляє прес-центр зовнішньополітичного відомства.

МЗС також звернулося з проханням до СММ, Міжнародного комітету Червоного Хреста і моніторингової місії ООН із прав людини в Україні вжити заходів для отримання доступу до затриманих окупаційною владою громадян України, зокрема Євгена Панова.

Одночасно на вимогу делегації України в Раді Безпеки ООН тривають закриті консультації щодо розгляду питання про провокаційні заяви Російської Федерації щодо України.

Нагадаємо, в МЗС визнали звинувачення російською стороною України в тероризмі в окупованому Криму підставою для подальшої агресії проти України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram