ГоловнаПолітика

Банкіра Борулька відправили під заочний суд за розкрадання 160 млн грн (оновлено)

Колишній помічник Януковича з 2012 року переховується.

Банкіра Борулька відправили під заочний суд за розкрадання 160 млн грн (оновлено)
Павел Борулько
Фото: unian.net

Генпрокуратура направила до суду обвинувальний акт за обвинуваченням особи, яке, будучи фактичним власником низки комерційних банків, протягом 2009-2010 років організувала привласнення і заволодіння коштами Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на загальну суму понад 160 млн грн.

Про це повідомляється на сайті ГПУ.

Також зазначена особа обвинувачується у вчиненні замаху на розкрадання коштів Фонду в сумі понад 39 млн грн і заволодіння коштами Фонду в сумі майже 33 млн грн шляхом обману та у скоєнні легалізації (відмивання) доходів одержаних злочинним шляхом.

Спеціальне досудове розслідування (проводиться, коли підозрюваний переховується) вело Головне слідче управління Служби безпеки України.

Фонд гарантування вкладів заявив позов про стягнення шкоди, заподіяної злочином.

Інших деталей справи ГПУ не надала.

Оновлення. "Українські новини" дізналися, що йдеться про Павла Борулька.

У 2011 році СБУ почала розслідування проти Борулька. За версією слідства, напередодні відкликання ліцензій у трьох фінустанов - "Національний стандарт", "Європейський" і "Володимирський" - у них було відкрито близько півтора тисячі рахунків фізосіб, на які документально були зараховані неіснуючі кошти. Після відкликання ліцензій Борулько разом зі спільниками домігся від Фонду гарантування вкладів компенсацію цих "згорілих вкладів". Загальна сума "компенсації", за даними СБУ, становила 620 мільйонів гривень.

У грудні 2011 року Борулька заарештували в Білорусі, однак через півроку ця країна відмовила Україні в екстрадиції банкіра. Є інформація, що він змінив своє прізвище на Ричков.

Борулько в 2007 році був помічником тодішнього прем'єр-міністра Віктора Януковича, він також є чоловіком племінниці дружини колишнього генпрокурора Олександра Медведька.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram