ГоловнаПолітика

Марчук назвав кількість російських танків на Донбасі

702 танки трьох модифікацій готові до бою.

Марчук назвав кількість російських танків на Донбасі

Російських танків на тимчасово окупованих територіях зараз більше, ніж у Німеччині і Великобританії разом узятих. Про це заявив представник України в підгрупі з безпеки Євген Марчук в ефірі "5 каналу".

За словами Марчука, українська розвідка точно знає, через який саме залізничний перехід або кордон з російської сторони заходять ешелони, скільки і яку техніку там привезли, куди потім ця техніка йде і де її розвантажують.

"Абсолютно точно відомо, що з того боку перебуває 702 танки трьох модифікацій. Це сучасні танки, танки готові до бою. Артилерійських систем різних, ствольної артилерії, реактивної і мінометів - це більше тисячі. Не кажучи вже про інші параметри, але це найважливіші компоненти військового характеру, які як правило пов'язані з діями наступального характеру. Або завдання дуже великих втрат для протилежної сторони", - заявив український переговірник.

Марчук також заявив, що про загасання конфлікту на Донбасі можна говорити не з погляду активності обстрілів, а з погляду накопичення всіх складових, до польових госпіталів, засобів розвідки, складів зброї, відремонтованої техніки.

"Це свідчить про те, що Росія не збирається виходити звідти", - додав Євген Марчук.

Як повідомлялося 30 квітня, відразу після оголошення режиму тиші в зв'язку з Великоднем і травневими святами розвідка Міністерства оборони зафіксувала прибуття з Росії в окупований Луганськ 24-х танків і восьми вагонів з боєприпасами в Ізварине.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram