ГоловнаПолітика

У НАБУ передали 841 сторінку "чорної бухгалтерії" ПР за 2008-2012 роки

У переданих матеріалах містяться близько 25 тисяч рядків

У НАБУ передали 841 сторінку "чорної бухгалтерії" ПР за 2008-2012 роки
Фото: www.slovoidilo.ua

"Комірна книга" Партії регіонів, передана колишнім заступником голови Віктором Трепаком у Національне антикорупційне бюро, стосується періоду 2008-2012 років.

Про це на брифінгу розповів голова НАБУ Артем Ситник.

"Віктор Трепак передав сторінки журналу обліку витрат, схожі на опубліковані 31 травня виданням "Українська правда". Ці сторінки заповнені від руки. У них вказано дати, прізвища та ініціали, суми виданих коштів і короткий опис статті витрат. Загалом у НАБУ переданий 841 сторінка, що охоплює період з 2008-го по 2012 роки. На кожному аркуші близько 30 записів. Загалом, за попередніми підрахунками, у переданих матеріалах містяться близько 25 тисяч рядків. Суми, зазначені у цих рядках, різні. Є по п'ять доларів, є мільйонні суми. Жодних інших документів ані від Віктора Трепака, ані від когось іншого НАБУ не отримувало", - сказав він.

Проведено оцифрування листів, і зараз їх вивчають детективи НАБУ.

"Ми беремо запис і йдемо за цим платежем, за тією особою і за почерком. Звичайно, всі записи відразу проаналізувати буде дуже складно, оскільки фактично кожний запис - це кримінальне провадження. І буде відібрано найбільші суми, і щодо них проводитимуться перші слідчі та оперативні дії", - сказав він.

Ситник додав, що Бюро наразі не планує публікувати всі листи, щоб не заважати розслідуванню.

Нагадаємо, 28 травня Трепак передав НАБУ документи, що підтверджують незаконні виплати Партією регіонів готівки низці колишніх і нинішніх високопоставлених чиновників. За його словами, мова йде про так звану "чорну бухгалтерію" Партії регіонів із загальною сумою хабарів у розмірі близько $2 млрд.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram