ГоловнаПолітика

Порошенко підписав закон про систему ProZorro для закупівель в оборонній сфері

ProZorro адаптована до оборонної сфери і матиме "остаточну прописку у Міноборони"

Порошенко підписав закон про систему ProZorro для закупівель в оборонній сфері
Фото: Пресс-служба президента.

Президент Петро Порошенко підписав Закон, який вводить систему ProZorro для закупівель в оборонній сфері.

Про це повідомляє офіційний сайт президента.

Президент подякував авторам закону і всій команді волонтерів у Міністерстві оборони. "Ви мали повну мою підтримку і підтримку з боку міністра оборони", - зазначив він.

"Цей закон остаточно врегулює процедуру прозорого механізму держзакупівель. Він є надзвичайно важливим кроком до зміцнення обороноздатності країни, яка веде боротьбу проти агресора, який вторгся на нашу територію. З іншого боку - цей закон є потужним антикорупційним кроком", - підкреслив президент.

Він також розповів, що система ProZorro була адаптована до оборонної сфери і матиме "остаточну прописку в Міністерстві оборони". При цьому він зазначив, що електронні торги, які вперше презентували в Адміністрації президента, минулого року були тільки експериментом - сьогодні вони стають обов'язковими на рівні закону для всіх.

"Завдяки роботі з системою ProZorro у 2015 році економія становить 200 млн гривень, а від початку 2016-го тільки на закупівлі продуктів харчування вже заощаджено майже 400 млн грн", - зазначив міністр оборони Полторак.

Нагадаємо, що протягом 2016 року усі державні закупівлі мають бути переведені на систему держзакупівель ProZorro. Через неї проводитимуть закупівлі товарів і послуг вартістю від 200 тисяч гривень і закупівлі робіт вартістю від 1,5 млн гривень. Запуск системи відбудеться у 2 етапи: з 1 квітня - для центральних органів виконавчої влади; з 1 серпня - для інших клієнтів.

12 травня Рада ввела електронну процедуру закупівель для армії на період АТО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram