ГоловнаПолітика

Шойгу отримав Костянтинівський равелін у Севастополі

У передачі пам'ятки нібито взяв участь Путін.

Шойгу отримав Костянтинівський равелін у Севастополі
Константиновский равелин

В особисте користування міністру оборони Росії Сергію Шойгу передали територію історичної та архітектурної пам'ятки Севастополя - Костянтинівський равелін і два причали Костянтинівської батареї.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони України. Підтвердження цієї інформації в Росії поки немає.

Передача землі, за даними розвідки, сталася за згодою російського президента Володимира Путіна і проводилася в три етапи. На першому етапі відбулося відчуження Костянтинівського равеліну, на якому розміщувався 102-й окремий загін спеціального призначення Чорноморського флоту РФ. Потім його було передано громадській організації "Російське географічне товариство" (Путін - голова опікунської ради товариства з моменту його заснування в 2010 році і брав участь у декількох його експедиціях), а організація вже передала права власності родичам дружини Шойгу.

За даними розвідки, на території Костянтинівського равеліну вже почалося будівництво приватного яхт-клубу і рекреаційного центру. Серед військових моряків Севастополя він нібито вже отримав назву "Хонка Шойгу" або "Червоний дракон-2". Будівництво отримало статус "режимного об'єкта", його охорону здійснюють військовослужбовці 102-го окремого загону спеціального призначення ЧФ РФ.

Костянтинівський равелін - укріплена батарея, побудована в 1840 році біля входу в Севастопольську бухту. Вона закривала вхід у бухту ворожим кораблям і мала важливе значення як у роки Кримської війни і першої оборони Севастополя в 1854-1855 роках, так і в роки Другої світової. У Криму було споруджено ще дві подібні батареї (Михайлівська та Олександрівська).

Нині форт втратив військове значення, але щодня опівдні з гармати на території Костянтинівського равеліну роблять постріл.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram